Info om att låna pengar

Om att låna pengar

Ibland behöver man lite extra pengar och efter att själv letat info om olika lån tänkte jag här dela med mig av lite om SMS-lån. Mycket av informationen och faktauppgifterna har jag hämtat från hemsidan hos lanalana.se.

Hur mycket får jag låna?

Låneföretag beviljar lån på mellan 1 000 och 4 000 kr. Nya kunder kan endast låna upp till 2000 kr medan återkommande kunder kan låna upp till 4000 kr.

Vad kostar det att ta ett smslån?

Ansökan är GRATIS. Totala lånekostnaden är för närvarande 295 kr för ett lån på 1000 kr, 435 kr för ett lån på 2000 kr, 545 kr för ett lån på 3000 kr och 775 kr för ett lån på 4000 kr. Fakturaavgift tillkommer på alla fakturor med 35 kr (25 kr vid endast mailutskick av faktura).

När kan jag ansöka om smslån?

Du kan ansöka alla dagar, dygnet runt. Ansökan handläggs under kundtjänsts öppettider.

Får jag låna trots betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar i sig behöver inte innebära något hinder. Det prövas från fall till fall.

Får vem som helst ansöka om smslån?

För att ansöka om smslån måste man vara minst 20 år gammal, vara folkbokförd i Sverige. Dessutom måste eventuellt tidigare lån eller andra smslån vara återbetalt.

Ansökan skall göras från ett personligt, publikt mobiltelefonnummer. Med publikt mobiltelefonnummer menas ett vanligt abonnemang/kontantkortsabonnemang där numret går att hitta hos PAR, 118118, eniro.se eller hitta.se.

Alla nya kunder kommer att bli kontrollringda för att säkerställa att företaget har med rätt person att göra. Kontrollringning är ett sätt att förhindra att bedrägerier uppstår.

När har jag pengarna på mitt konto?

Under kundtjänst öppettider (kl 10.00-16.00) behandlas ett ärende omgående. Kunder med Nordea och Handelsbanken får sina pengar direkt när överföring sker ( kl 10.00-16.00). Övriga kunder med andra banker har pengarna på kontot samma dag senast kl 17.00 när lånet beviljats senast kl 14.00. När kunder med andra banker fått sitt lån beviljat efter kl 14.00, så har de pengarna på kontot senast kl 17.00 nästkommande vardag. Ansökan bör vara inne senast kl 13.00 för att ärendet ska hinna behandlas och utbetalas senast kl 14.00

Får jag ha skulder hos kronofogden?

Nej, vid aktuella skulder hos kronofogden nekar alla ansökningar.

Ställs det olika krav beroende på hur mycket jag vill låna?

Ja, ju högre belopp du vill låna, desto större krav ställer vi. Vi kan inte ange exakt vilken inkomst som krävs för att låna ett visst belopp, eftersom varje kreditprövning görs individuellt. Har du ansökt om lån av ett större belopp och fått avslag är det okej att göra en ny ansökan om lån av ett lägre belopp.

När kan jag ansöka om lån?

Du kan ansöka dygnet runt men ansökan prövas under vår ordinarie kontorstid, som är klockan 10.00–16.00, helgfri vardag.

Vad händer om jag inte betalar fakturan med lånet och avgift samt ränta i tid?

Du får en påminnelse, varvid en påminnelseavgift om 60 kr samt en förseningsavgift om 220 kr tillkommer på fakturan. Om inte den heller betalas skickas kravet till inkasso eller kronofogdemyndigheten.

Jag har fått en påminnelse på en faktura som jag redan betalt. Vad ska jag göra?

Om du hunnit betala fakturan innan förfallodatumet, kan du bortse från påminnelsen. Om förfallodatumet är på en helg ska betalningen finnas på Sett-finans konto senast den sista vardagen före förfallodatumet. Har du däremot betalat efter fakturans förfallodatum är du skyldig att betala påminnelseavgiften och förseningsavgiften. Ta gärna kontakt med kundtjänst om du är osäker.

Kan jag förlänga ett smslån?

Ja, se info om förlänga lån för att få mer information.

Varför har jag fått avslag på grund av låg kreditvärdighet?

Det kan hända att företag avslår en låneansökan vid låg kreditvärdighet. De använder oss av kreditmodeller från marknadsledande kreditupplysningsföretag. Detta innebär att förfrågningarna EJ syns på UC. Metoden tar hänsyn till olika faktorer som styr din scoringpoäng (kreditvärdighet).

De faktorer som bl.a. spelar in kan vara inkomst av tjänst, övriga krediter och skulder, tidigare förfrågningar, civilstånd, ev. skulder till kronofogden m.m. Du kan söka på nytt igen, när inkomståret har uppdaterats och din inkomst av tjänst eventuellt har höjts.

När måste lånet återbetalas och hur?

Ett par dagar efter det att du har fått lånet får du en faktura med posten, den ska betalas inom 30 dagar beräknat från utbetalningsdatum. Om förfallodatumet är på en helg ska betalningen finnas på Sett-finans konto senast den sista vardagen före förfallodatumet. Fakturabeloppet utgörs av själva lånesumman plus ränta. Förfallodatumet står på fakturan.

Till vilken postadress skickas fakturan?

Fakturan skickas alltid till den adress där du är folkbokförd. Det går inte att få den till någon annan adress.

När kan jag ansöka om smslån?

Du kan ansöka alla dagar, dygnet runt. Ansökan handläggs under kundtjänsts öppettider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *