Foam rolling

Jag har länge gillat foam rolling  och tycker det är ett grymt bra redskap att använda som del av min uppvärmning, nervarvning och stretch-rutin.

Foam rolling är även bra för att förebygga och undvika skador. Så mycket som jag tränar och använder kroppen måste jag tänka på att ta hand om spända och tajta muskler.

När jag var i Stockholm häromveckan gick jag även på en föreläsning om trigger points. Det finns inte jättemycket studier som vetenskapligt bevisar att det verkligen gör skillnad, dock måste man ibland känna efter utifrån sin egen erfarenhet. Känner man att något hjälper och gör skillnad kan ju det räcka som bevis på att det faktiskt fungerar.

Ofta kan jag känna “referred pain” från trigger points som ger smärta på ett helt annat ställe än  just där trigger pointen som orsakar smärtan sitter. Jag kan med jämna mellanrum få ont i knäna, men det är sällan knät som är problemet. Ofta är det spänningar i mina höfter och lårmuskler. Jag tränar en hel del ben och löpning vilket kan slita.

Efter ett 15 min pass av att rulla igenom höfter, rumpa och lår är känningarna i mina knän helt borta.

Ett tips är att verkligen lära sig hur man använder en foam roller på rätt sätt och sedan få in det som rutin. Jag tycker verkligen det fungerar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *